Om företaget

RetroRadio Service

Tredje gatan 7
649 30 Sparreholm
Tel: 076-3146500
Mail: bertil@retroradio.se

RetroRadio Service är godkänt för F-skatt

Jag som startat företaget är en kille som föddes i maj 1956 i Hökarängen söder om Stockholm. Jag har sysslat med elektronik sen jag kunde gå. Började vid köksbordet i föräldrahemmet där jag satt och lödde komponenter mellan spikar på en träplatta.

I skolan praoade jag på en Radio och TV-verkstad uppe på Gärdet i Stockholm, den låg i en källarlokal en halvtrappa ner på Brantingsgatan 48.

Verkstaden hette TVex Radio. Efter att jag slutat grundskolan så blev jag uppringd av ägaren som erbjöd mig jobb direkt.

han var imponerad av min kunskap i så unga år (jag reparerade en sv/v TV första dagen på praon).

1978  startade jag eget (Stockholms Videoteknik) med en arbetskamrat. Blev osams med min kompanjon och Flyttade till Tyresö i början på 80-talet.

Efter att ha jobbat som bussreparatör, portreparatör, startat Huddinge Hemelektronik och gift mig och skaffat 4 barn och skilt mig och lagt ner senast nämnda företag i slutet på 90-talet så började jag åter med portar som servicetekniker hos UNA Portar där jag blev kvar i 21 år 

Körde även buss varannan helg i 7 år i Huddinge och senast i Ösmo, slutade 2009, Tog flygcertifikat 2012 (PPL) och är aktiv i Östra Sörmlands Flygklubb där jag är IT-ansvarig. Hjälper till med skogsbrandbevakning i Sörmland sedan 2013.

Nu finns ett behov av att reparera även äldre hemelektronik och de flesta verkstäder har lagt ner. Det visade sig att det fanns mycket att göra och i början drev jag företaget ”vid sidan om” mitt ordinarie jobb men ganska snart gick jag ner på 3-dagarsvecka på UNA Portar för att sedan juli 2019 jobba på heltid med mitt eget företag,

//Bertil.