Lenco L85, rembyte bl.a

Byte av drivrem samt LF anslutningssladdar med kontakter.

Detta blev mer jobb än jag tänkt, det visade sig att det var fel på autostopp och automatisk tonarmslyft i slutet på skivan. Kunden hade ingen aning om dessa funktioner.

Det visade sig att någon tidigare hade kopplat ur och tagit bort delar till dessa funktioner. Det var dels ett elektroniskt fel som jag lagade men sen saknades en solenoid (dragmagnet) som skulle slå av strömbrytaren när skivan kom till sitt innersta spår. Jag provade olika lösningar men hittade slutligen en solenoid i en gammal bilstereo som jag skrotat, jag var tvungen att linda om spolen så den passade. Lade ner åtskilliga timmar på detta och givetvis kunde jag inte ta betalt efter timtid men det gick i allafall att fixa.

Det blev så här:
Byte av drivrem samt LF anslutningssladdar med kontakter. Reparation och komplettering av borttagna komponenter i autostop mekanismen. Allmän justering.lenco-l85_1

Provade först att modifiera ett 6 Volts bilrelä….lenco-l85_7

Funkade inget bra, för svagt.
lenco-l85_6lenco-l85_5

Lindade om en solenoid från bilstereo.
lenco-l85_4lenco-l85_3

Blev perfekt! (Mc Gyver-lösning)
lenco-l85_2